Tuesday 28 February 2012

Geduld.

Ik weet het, er wordt hier niet veel geschreven, gewoon omdat er niet veel te vertellen valt.
We hebben net een weekje schoolvakantie achter de rug, maar dat was geen vakantie voor mij of voor Jos.
Wie wel een weekje vakantie had genomen, bleek de timmerman te zijn, die kwam dus ook afgelopen week niet opdagen.
Het duurde tot Zaterdag voor hij eindelijk ons huis wist te vinden, maar dat was alleen om Jos zijn werkauto te maken, toen die weer liep ging hij weer naar huis met de belofte om Dinsdag weer te komen....we wachten geduldig af.

Verder heb ik mijzelf van de week flink verwend met breiwol, voor sokken (schoonzus ik ben er klaar voor nog een paar weken) en voor sjaals, die leuke met al die roezels eraan.
De quilt van mijn vader zijn blouses groeit ook gestaag, die hoop ik toch van de week in elkaar te hebben.
Het boek waar die uitkomt heet "quilt in een weekend"....lukt mij niet helemaal, het is al een project van een behoorlijk aantal weken.

Maar goed, de schrijfster van dat boek heeft waarschijnlijk alleen maar dat te doen.
Zoals de meesten wel weten doen wij hier iets meer.
Hopelijk deze week een paar meer stallen voor de geiten, zodat als we straks in Nederland zijn, de geiten die dan moeten bevallen elk hun eigen pen hebben, zodat de jongens gemakkelijker het overzicht kunnen houden.

En binnen hebben wij de kamer veranderd afgelopen Zondag, we hebben een nieuw bankstel gekocht dat tussen nu en eind Maart binnen moet komen.
Het bankstel is er nog niet, maar de kamer is vast veranderd, tv naar andere kant kamer etc.
Foto's komen als het bankstel er ook is...nog even geduld aub.
Toen kwam ik 2 kandelaars tegen, die er maar saai uitzagen.
 Ik had ze ooit eens gekocht om te verven en wat leuker te maken, maar nooit meer aan gedacht tot ik ze tegenkwam.
Inmiddels zien ze er zo uit...een stuk beter denk ik.


Tja en verder wachten we maar af...komt de timmerman vandaag...of niet.
Dat ik leer geduldig te zijn blijkt uit onderstaande foto...wachten met je toestel tot er een ei uit een kip valt, helaas is mijn fototoestel ietwat traag..en lag het ei al op de grond voor eindelijk de foto klikte.
Wie weet komt er hier ooit een camera die heel snel foto's maakt en dan nog meerdere achter elkaar..dan kan ik het ei al vallend volgen.
Maar vers is het eitje wel....zoals je ziet is het ei nog nat.

Monday 13 February 2012

Weer een (kleine) verbouwing

Houden wij dan nooit op...tja dat weet ik niet, maar hoe langer we hier wonen, hoe vaker je dan ineens denkt...als we dit nu eens doen of dat.
Alleen om het nog meer ONS te maken.
Nu heb ik een zg laundry room..maar dat is hetzelfde hok..ja hok meer eer wil ik het niet geven, waar je ook binnen komt.
En als je dan binnen komt terwijl het buiten koud is...gaat de jas daar uit..en dus hebben we een kapstok met nette jassen en daar hangen ook de jassen die we dragen als we buiten met de beesten zijn.
We schoppen er onze schoenen uit..maar ook de laarsen die we dragen als we met de beesten zijn.
Dan slapen er in de wintermaanden ook nog een paar beesten en dus ligt er een groot hondenbed..en een klein hondenbed..en natuurlijk de poezen manden.
Oh en dan omdat het een laundry room is...staan er ook nog een wasmachine en een droger.
En hoe langer wij hier wonen hoe meer ik mij ga ergeren...aan die eeuwige troep in dat hok.
Dus heb ik wat bedacht...het was even een gedoe om die deur hier te krijgen..het is een extra brede en die paste niet in het truckbed van de auto.
Maar afgelopen zaterdag is het toch gelukt.
Hier gaan we wat leuks mee doen...geen megaverbouwingen hoor, gewoon een kleine aanpassing met groot resultaat...wat precies?? wel dat  post ik Woensdag avond, want Woensdag ochtend dan komt de timmerman...en ik zal foto's maken van alles.

Tja en het was niet alleen in Nederland koud, hier was ineens het milde weer verdwenen en werd het flink koud...we waren wel solidair met Nederland, waar het de week ervoor zelfs kouder was dan hier.
Ik werd niet aangestoken door een 11 stedentocht koorts ofzo..maar had wel ineens heel veel zin om Snert te gaan koken.
Dat doe ik niet zo vaak..maar als ik mij er dan toe zet..dan ook gelijk de vriezer maar vol.
En verder rommelen we wat aan, de beestjes doen het goed, wij doen het goed en het weer is weer opgewarmt..  Woensdag meer....

Friday 3 February 2012

Zoekplaatje..

Wij hebben twee katten die in huis wonen..mijn lieve ragdoll dame, Neko genaamd..en een rode jeweetwel kater,die eigenlijk een barncat was, maar zich in Jos zijn hart gewiebelt heeft en daarmee een plekje in huis heeft gescored.
Harvey..voor diegene die al jaren meelezen, inderdaad de eerste bewoner van Appletree acres.
Ik was in Nederland toen dat gebeurde en terug de barn in sturen lukt niet echt, nu hij weet hoe lekker knus het in huis is.

Nu wilde het dat er bij de Walmart (paas)mandjes te koop waren..en aangezien de katten aan wat nieuws toe waren..kwamen ze mee naar huis.

Toch heb ik het gevoel dat er iets niet klopt.....of zouden ze kleurenblind zijn?