Saturday, 5 January 2013

Hallo 2013

Deze eerste posting van dit jaar, is natuurlijk om iedereen een gelukkig en gezond nieuw jaar toe te wensen.
Wij wonen nu bijna 11 jaar in Canada, 1 keer zijn we met Kerst en oud en nieuw in Nederland geweest, de andere jaren vierden we het hier.

Heel eerlijk en diep in mijn hart moet ik toch toegeven dat de jaarwisseling in Nederland meer heeft dan hier.
We "vuren" wel wat vuurwerk af, maar als je de enige bent in kilometers omtrek, dan heeft het toch niet het effect als in Nederland.
Wat de beesten ons denk ik dank afnemen, want elk jaar zie ik onze Nederlandse kat weer voor mij, met ogen als schoteltjes van angst.

Nu wilden de jongens dit jaar naar een nieuwsjaars feest, georganiseerd door de vrijwillige brandweer van naburig dorp Cudworth.
Om 8 uur zou het beginnen, om 8.20 waren wij er..toen we de deur openden, schrokken we ons een hoedje...de zaal was LEEG op de brandweermannen na.
We keken voor de zekerheid ons kaartje na..nee er stond toch echt 8 uur, dus maar naar binnen en afwachten.
Heel langzaam druppelden er wat mensen binnen, maar de zaal was nog lang niet vol.

Om half 11, was de zaal vol en kwam de sfeer er gelukkig toch in en ik heb foto's als bewijs, maar ik mag de leukste van Jos niet posten helaas ;-)
Maar het leek net echt, we kregen hoedjes, toeters en champagne, we telden de laatste seconden en om 12 uur was het een uitbundig gelukkig nieuwjaar, togen we naar buiten voor een heus vuurwerk en eerlijk is is eerlijk...het was echt mooi.

Of de brandweer het elk jaar gaat doen, geen idee, maar voor dit jaar was het leuk.

Zo en nu op naar nog een Kerstfeest, we vieren hier in de wintermaanden wat af, Ukranian christmas begint de avond van 6 Januari, en gaat door tot het Ukranian nieuwjaar..de Malanka, waar we dit jaar helaas geen kaarten voor hebben.
Nou ja het kan niet elk weekend feest zijn, morgen eerst de kerstboom maar eens aftuigen.

Voor diegene die het Ukranian gebeuren precies wil weten, kijk hier maar eens, http://www.ukrcdn.com/2013/01/03/gearing-up-for-ukrainian-christmas-and-malanka-2013/ 
2 comments:

  1. Grappig dat je alle kerstvieringen en nieuwjaar weer opnieuw viert! Binnen kort ook Chinees nieuwjaar! Zo is januari toch nog een feestelijke maand!

    ReplyDelete
  2. Ja vorig jaar hebben we het Chinees nieuwjaar heel uitgebreid meegemaakt.

    ReplyDelete