Sunday, 27 May 2012

Gezellige Zondag

Ik vind mijn werk (in de salon) geweldig leuk, maar 3 dagen van huis neemt toch wel veel tijd.
Tuurlijk heb ik het er graag voor over, maar zomaar een dagje klungelen, die zijn er eigenlijk niet echt meer bij.

Jos neemt, omdat ik toch ook op Zaterdag werk, vaak op die dag ook werk aan en op Maandag gaan we meestal naar Saskatoon, om onderdelen te halen en ergens te lunchen en te winkelen.
Nu het voorjaar in "full swing" is, krijg ik ook steeds telefoontjes van de schoolbus of ik in wil vallen op gewone routes of speciale tripjes als schoolreisje wil rijden.

Morgen (Maandag) gaan we ook weer naar Saskatoon, dit keer  halen we niet alleen spullen, maar nemen we een kat mee.
Harvey, de eerste kat die hier woonde, nog voor wij hier permanent woonden.
Ooit van een studente geweest, die toen ze een mooiere kamer kon krijgen, maar daar waren geen huisdieren toegestaan, dus moest kat gedumpt worden.

Toen Harvey hier een jaar ofzo was..begon hij te stinken....en met stinken bedoel ik ook echt te stinken..nu was hij een "barncat" dus hadden we er niet veel last van, behalve als hij op je schoot kwam zitten als je buiten om het vuur zat..laten we zeggen dat je geen zin meer had in marshmallows ;-)
Wat het was..geen idee, tevens leek hij vaak benauwd...droge hoest enzo.
Diverse dierenartsen hebben naar hem gekeken en geen eentje weet wat er met hem aan de hand is.
Inmiddels zijn we zover dat hij niet meer stinkt...maar eens in de zoveel tijd niest hij..zo hard dat het lijkt of zijn hersenen naar buiten komen (sorry niet zo smakelijk) en als dat binnen gebeurt, ben ik niet blij zeg maar.
Omdat Harvey inmiddels geen barncat meer is, maar hij zich een plekje binnen heeft gedongen, willen we graag van het regelmatig legen van zijn hersenpan afkomen.
Omdat geen enkele dierenarts het lijkt te weten, hebben we voor morgen een afspraak bij de Universiteit van Saskatchewan staan bij de diergeneeskunde.
Hopenlijk weten zij een oplossing.

Maar goed dat is morgen, vandaag was dus een lekker rustig dagje, wat begon met telefoon om 8 uur.
Hier bij het meer is het seizoen begonnen en voor het eerst sinds een paar jaar zitten er weer uitbaters in het kampwinkeltje/restaurant/minigolf.
Deze mensen hielden vanmorgen voor het eerst een brunch en toen hadden ze problemen met de afvoer..Jos erheen probleem opgelost en toen de man vroeg wat de kosten waren zei Jos..wat als ik mijn vrouw en zoon haal en we de brunch aandoen.
DEAL..was dat even lekker.

Verder hadden we niets op het programma staan...behalve de dieren natuurlijk, maar dat is elke dag.
Zodoende had ik eidenlijk weer eens tijd om te bakken.
Cakes, koekjes en brood...en hoewel het een paar maanden geleden was dat ik brood gebakken heb...ik ben het nog niet verleerd.
En ik had een grijze moeilijkheidsfactor erbij...Simon is hier nu sinds een week...en kan al harstikke goed tegen je broek omhoog klimmen, de andere katten pesten, in je tenen bijten en zijn nagels in je arm zetten.
Maar hij kan ook heel goed ......slapen

3 comments:

 1. Je broden zien er smakelijk uit en Simon is ook helemaal oke.

  Groeten van Veronique.

  ReplyDelete
 2. Die Simon.... hij lijkt wel van puur zilver! Prachtig is ie!

  ReplyDelete
 3. mooie kat Astrid, en die broden zien er heerlijk uit!groetjes
  Marleen

  ReplyDelete