Sunday, 12 August 2012

Stop de tijd....

Of zoiets, de dagen vliegen voorbij, hoezo door je vingers glippen.
Ik heb niet eens in de gaten dat het dan alweer zo lang geleden is dat ik wat geschreven heb.
Nogmaals..geen onwil, dat zal het nooit zijn, maar soms zou het prettig zijn de tijd even stop te kunnen zetten.

Er zijn gewoon een aantal dingen gaande die ervoor zorgen dat we het gevoel hebben steeds meer achter te raken.
Ten eerste deze hummel.
Ziva is een monster schatje, echt waar, ze is hartstikke zindelijk, wij snappen er niets van maar voor elk plasje en andere boodschapjes, blaft ze bij de deur.
Toch wil dat niet zeggen dat het dan een makkie is...wij waren even allemaal spontaan vergeten na 10 jaar hoe het is/was/voelt om een puppie in huis te hebben.
Score tot heden, een stoelpoot, 3 sokken, 1 paar veters dat blijft zo want schoenen staan hoog tegenwoordig.) onroerend goed belasting aanslag aan flarden, daar komt natuurlijk de smoes vandaag dat de hond het huiswerk opgegeten heeft..Ziva zou het zeker doen.

Verder hebben de katten een behoorlijk moeilijk leven gekregen want ze laat ze niet met rust, vooral Simon omdat die qua leeftijd nog wel wil spelen, moet het vaak ontgelden.
Het gaat er hard aan toe, maar gelukkig kan een kat hoog springen en Ziva  niet.

Verder kwam ze in aanraking met ??? ja met wat...wij hadden gespoten met round up dat wel maar bij ons weten had ze daar niet ingezeten...bij ons weten, want we zien niet alles.
In elk geval werd ze ziek...en ik bedoel ZIEK, overgeven, diaree en niets maar dan ook niets willen eten.
De angst sloeg mij om het hart, dat moge duidelijk zijn, ik wil niet nog een hondje verliezen.
Om te zorgen dat ze niet uit zou drogen, gaf ik haar met een spuitje water in haar bekkie.
Eten lieten we maar even voor wat het was, verder pepto bismol, geen idee wat het in Nederland zou zijn, iets van Norit denk ik maar dan roze pillen ipv zwart.

Na een dag of twee stopte het overgeven, helaas voor de cleaning lady (ik dus) hield de diaree nog een tijdje aan..en tja dat ging dus wel eens mis in huis...
Maar inmiddels is ze er weer helemaal overheen, alle energie is terug en het is weer hartstikke druk  gezellig.

Vorige week was het hier een lang weekend, en het museum besloot een middag in het park te organiseren.
Vooraf gegaan door een ontbijt met pannenkoeken en worstjes, Jos was een van de bakkers.
(als iemand mij kan uitleggen hoe ik foto's kan draaien als ze op mijn Iphone staan heel graag, voor deze foto even de nek strekken aub)

Behalve ontbijtjes en muziek in het park, was er farmersmarket, brood bakken in een oude klei oven, gratis toegang tot het museum en waren Lois en ik de facepainters, had ik jonge konijntjes, de ezel en een paar geiten meegenomen, uiteraard Ziva ook, puppies doen het altijd goed in een kinderboerderij.

EN EN ik heb een nieuw speeltje, bij Costco een winkel vergelijkbaar met de macro (denk ik) alleen vele malen groter, daar liep ik eens door de rij met koffiezetapparaten en andere keukenhulpjes, normaal sla ik die over.
Maar goed dat ik dat dit keer niet deed, want daar zag ik toch ineens een mooi koffiezet apparaat, nu is het bij Costco zo dat als je wat ziet dat je leuk vind, het gelijk moet kopen, want het kan met een week op zijn en dan is het nog de vraag of ze ze weer krijgen.
(en ons koffiezet apparaat hadden we al een jaar of 6 en begon heeeeeeeeeel langzaam koffie te zetten en ontkalken hielp niet.)
Tja voor mijn verjaardag vragen had dus geen zin, dat zou te lang duren...toch maar gekocht, want hier zit ook een heet water tap aan voor chocomel in de winter ideaal (of een kopje soep of wat ook)

Deze staat hier nu te pronken....ben er knap wijs mee.

Wij hebben graag een "normaal" bakje koffie niet van die kuipjes, zakjes pakjes gedoe, precies wat deze maakt.
En verder zoals gezegd de dagen vliegen voorbij, we maaien gras, voeren beesten, werken ook nog en genieten van de prachtige zomer.
Wel wat laten versloffen, want de kippen zijn zwaarder en groter geworden dan de bedoeling was.
Kortom..morgen slachtdag.....

4 comments:

 1. Och meid, nog even doorzetten, ook deze wordt weer groot en opgevoed. Fijne dag nog. Groetjes Wilma

  ReplyDelete
 2. dat is zeker even schrikken als zo'n hummel zo ziek wordt maar goed om te horen dat ze weer goed is opgeknapt.
  Ziva doet haar werkje goed, houdt jullie flink bezig zodat de scherpste randjes van het verdriet misschien gauw slijten!
  Dat koppie van haar is geweldig!

  ReplyDelete
 3. Was weer een stukje om van te smullen! En wat een schetig koppie heeft Ziva! Als ze wat stouts heeft gedaan kijkt ze je vast zo aan met haar oogjes "Wie heeft dat nou gedaan?". hihi

  ReplyDelete
 4. Wat is het een poepie..:) Leuk stukje weer, groetjes

  ReplyDelete