Monday, 23 July 2012

Mag ik even voorstellen........Duncan en Ziva

Na al het verdrietige nieuws van de afgelopen week, nu tijd voor wat vrolijkers.
Sommige weten het al...anderen nog niet..tijd voor een update dus.

De avond dat Aimee zo afschuwelijk verongelukte, kwam ik net terug van een tripje naar Bellevue dat is een dorp hier een 30 kilometer vandaan.
Daar had ik onze nieuwste aanwinst opgehaald, omdat het leuk is...EN omdat deze dieren oa kudde schapen beschermt tegen coyotes...(we hebben ze officieel de oorlog verklaart, hierover in de toekomst meer).
En zo kwam Duncan bij ons wonen....een heuse echte ezel, zijn geluid is geweldig (luid) en na 2 dagen de schapen opjagen keerde de rust terug in de wei en vormen Duncan en zijn schaapjes een leuk geheel in de wei.
Hij had nog best veel wintervacht toen hij hierkwam, inmiddels is hij al zo vaak geborsteld dat dat allemaal weg is en nu een gladharig ezeltje hebben, maar dat zal van de winter wel anders zijn.

Tja en toen kwam er na Duncan nog iemand bij ons wonen.
Een boerderij zonder hond is niets, mensen komen aan de deur en bellen aan...wij schrikken ons rot..wij hoorden altijd aan de honden dat er iemand aankwam, dit was niets.

Aimee vergeten...nee uiteraard niet, maar er moest wel een ander hondje komen, nou ik wist het precies een golden retriever want een copie van Aimee kon ik niet aan, een retriever moest het wel weer worden.
Op de Zondag na het ongeluk waren we bij de SPCA gaan kijken, het asiel hier.
Daar zat geen golden retriever, maar wel een andere hond een bruine border collie achtig hondje, hij was lief, gevonden op straat en ze dachten een jaar of 3...en toen er een kindje van een jaar of 2 naar hem kwam hollen en hij niet verblikte of verbloosde, vulden we een formulier in voor adoptie.
We dachten echt met een hondje naar huis te gaan..nou dat bleek dus niet zo...er moesten tig formulieren ingevuld worden en we zouden de volgende dag horen of we "geschikt" bevonden waren om in aanmerking te komen voor adoptie.
Nooit geweten dat het zo ging, wel een beetje vreemd, vragen als hoe vaak ga je ja hond borstelen, hoe veel   ga je uitgeven aan de dierenarts...hoe kun je dat nu weten? Aimee was nooit ziek, dus kwam ze maar een keer per jaar bij de dierenarts, voor haar prikken.
Op Maandag hoorden we niets...op Dinsdag ook niet..en toen begon ik enorm te balen, wie zijn zij dat ze bepalen of wij wel of niet geschikt voor een hond zouden zijn.
Dus hebben we de SPCA gebeld en ze netjes verteld dat we zo'n behandeling niet echt op prijs stelden en dat we andere bronnen aan zouden boren voor een hondje.

En toen zat ik op Dinsdagavond nog even op Kijiji te kijken (marktplaats) of er nog een golden retriever bijzat.
En toen zag ik haar....die oogjes..dat bekkie...ik werd er zenuwachtig van, die was voor mij bestemd, snel een email gestuurd en gelukkig ik kreeg er gelijk een terug...tot 1 uur hebben we gemailed met elkaar.
De volgende dag zijn Laurens en ik naar Prince Albert gereden, het was weer zo'n zielig geval..mensen die een hondje kopen en dan blijkt hun kind allergish te zijn (smoesje natuurlijk) ze vinden puppies leuk tot blijkt dat ze druk zijn en dat het best veel werk is....dit hondje zat zelfs al permanent buiten en toen wij aankwamen regende het en de stakker was helemaal nat.

Ik had omdat we de ervaring met Aimee hadden dat ze destijds op mijn schoot plaste..en dikke handdoek meegenomen waar we haar lekker in gewikkeld hebben.

Een detail...ze is niet echt een golden retriever...eigenlijk is ze een copie van Aimee..het kan raar lopen.
Vandaag bij de dierenarts geweest en ze is gezond en 10 weken oud
Hier is Ziva.

Ja...ik heb  gereden met haar op schoot(foei), ze lag bij Laurens maar die moest even wat vastmaken op de truck, hij gaf haar aan mij en toen viel ze in slaap...dus hield ik haar vast, we hoefden nog geen 10 km meer dan waren we thuis.
En het verkeer is hier nou niet echt druk te noemen ;-)

13 comments:

 1. Wat een heerlijk nieuws!!!!
  Veel geluk samen!
  :o)

  ReplyDelete
 2. Geweldig dat jullie Ziva hebben, ze krijgt vast zo'n fijn leven als Aimee gehad heeft.

  Groeten van Veronique.

  ReplyDelete
 3. Die bovenste foto lijkt wel of ze glimlacht, ze vind je schoot best wel lekker om te liggen ☺, wat een scheetje, veel geluk met jullie kleine schat.

  ReplyDelete
 4. Wat een schatjes, geniet er maar van.
  Ziva is gauw een grote lieve hond.

  groetjes Dini

  ReplyDelete
 5. Geweldig, een ezel. Superleuke dieren. Als ik ooit (waarschijnlijk helaas nooit) een plek zou hebben voor dieren, dan kwam er een ezel.
  Helaas is onze stadstuin maar zo'n 40 vierkante meter (ong 5 × 8 m) en daar past geen ezel in. Nou ja, wel tweebeningen.
  Ook Ziva vind ik een schatje. Wordt vast weer een grote plezierige hond. Daar ga je nog veel vreugde aan beleven.

  Groetjes Marjolein uit Zoetermeer

  ReplyDelete
 6. Gefeliciteerd met jullie gezins-uitbreiding, wat een lieve ezel. En Ziva is echt een dotje!
  Groetjes

  ReplyDelete
 7. Ongelooflijk van die stichting zeg! Zo raken ze hun hondjes nooit kwijt! En dan Ziva.....zo klein en dan al buiten in de regen gelaten. En hoe weet je dat er al allergie is???? Precies ik denk er net zo over als jij. Ze mag heel blij zijn dat ze met jullie meegaat! En Duncan, een ezel, geweldig!!! Ik hoop dat de coyotes het erf niet meer op durven te komen!
  Heel veel plezier en liefde van jullie nieuwe gezinsleden! :-)

  ReplyDelete
 8. Had t al gezien op FB
  een ezel en een hondje...
  Heel veel plezier met ze :-)

  ReplyDelete
 9. Nou ik moet toch echt iets ter verdediging van de SPCA zeggen.
  Natuurlijk hadden ze contact met je moeten opnemen, MAAR als jullie eens wisten hoeveel raar volk deze mensen dagelijks over de vloer krijgen en hoeveel absurde redenen zij te horen krijgen als mensen weer eens een hond of kat komen terug brengen.
  Echt waar. Zie zelf waar Ziva vandaan komt, allergisch, geen tijd of wat dan ook. Vaag. Mensen kopen/halen iets in een impuls en dan komt het grote besef dat een hond/kat niet voor effe is maar als het mee zit voor 10-15 jaar (soms zelfs langer)
  Ik las van de week nog op Facebook het verhaal van een kattenopvang die een leuke kitten hadden bemiddeld, het beestje heette omdat het zo schetig was zelfs "Dotje". De mensen brengen haar terug omdat Dotje echt niet de hele dag op school wil blijven liggen. Ik bedoel, dan spoor je toch niet?
  Mensen brengen ook een kat of hond terug omdat ie na 24 uur nog steeds vriendjes is met de andere huisgenoten. Nee gek he?
  Ga zelf maar eens bij wildvreemde mensen wiens taal je niet spreek een paar dagen logeren.....

  Astrid dit is geen aanval naar jou, echt niet. Ik weet hoe je in dit soort dingen staat, maar ik denk dat de SPCA het vaak niet makkelijk heeft met alle mallotige mensen die zij over de vloer krijgen. Veel mensen maken in eerste instantie een leuke indruk, maar dumpen dan toch hun dier met een vage smoes.
  Helaas ben jij daar het dupe van geworden.

  Ziva en Duncan zijn supergaaf! Ik voel me toch een beetje peettante! Ondanks de zware eisen ;-P

  Gefeliciteerd en nog heel veel plezier met elkaar!

  Claudia

  ReplyDelete
 10. Claudia tuurlijk heb je gelijk dat ze mensen na moeten trekken, maar het is nu niet zo dat we een moeilijk geval zouden zijn.

  Dat we hem niet gelijk meekregen, dat was het probleem niet, hij moest ook nog gefixed worden en dat stond geplanned voor eind van die week, maar als ze zeggen dat we Maandag horen of we goedgekeurd zijn, dan zou ik het prettig vinden als ze dat ook op Maandag laten weten..en toen wij Dinsdag de boel af gingen zeggen, hadden ze nog niet eens naar onze papieren gekeken.

  Als ze dan zo bezorgd zijn, is het voor de dieren wel zo prettig dat ze er ook een beetje bovenop zitten.

  Het ging hier niet om een 16 jarig meisje dat hondjes komt kijken en nog niet eens aan haar ouders gevraagd heeft of ze een hondje mag.
  Of iemand die haar baan verloren heeft en nu gezelschap van een hondje zoekt, met het risico dat hondje terugkomt zodra diegene een baan gevonden heeft.

  Wij kwamen als gezin, hebben een eigen huis op 40 acres, ervaring met honden, ze doen geen huisbezoeken hier..wat kan er dan zijn dat het zo lang moest duren?
  Geen tijd? zou kunnen, maar doe dan geen beloftes om op een bepaalde dag uitsluitsel te geven.

  Ok je mag een beetje peettante zijn...maar een beetje tot je aan de zware eis voldaan hebt ;-)

  ReplyDelete
 11. Claudia Klaassen24 July 2012 at 19:06

  Hier is dat ook zo Astrid, met de rspca heb ik me laten vertellen. t Schijnt dat ze meer details van je willen weten dan wanneer je een kind adopteert ;-) Maar toch, het IS goed want net als de andere Claudia zei, er zitten een stelletje idioten tussen :-( Dat merk ik al als ik alleen maar een vogeltje probeer te verkopen :-p Ziva is echt heel sketig en volgens mij "meant to be" hoor :-D Ik vind de naam ook heel gaaf trouwens (Jethro had ik wat minder gevonden hihihi maar ja beter dan DiNozzo hahahaha) Succes met je nieuwe baby en ook met de ezel :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. zie je, naamgenoten zijn het gewoon met elkaar eens!

   Delete
 12. Wat een geluk bij een ongeluk. Ik ben zo blij voor jullie met Ziva en ook met de ezel. Ik hoop dat het allemaal voorspoedig zal gaan met jullie en de nieuwe beestjes.
  Groetjes Wilma Oud

  ReplyDelete