Sunday, 2 September 2012

Visite met een heerlijke verrassing.

Vorige week kregen we visite van Ineke, een vriendin die ik in eerste instantie leerde kennen via een forum over quilten.
Een jaar of 6 geleden, zagen we elkaar voor het eerst bij atelier Bep en het klikte.
Nu houden we gezellig contact via faceboek, mailen etc.

Ineke en haar man, zijn Canada fans en de vakantie die ze dit jaar in Canada vieren, regelden ze zo, dat ze ook Saskatchewan  EN ons aandeden.
Hartstikke leuk natuurlijk, zo vaak krijgen we geen visite en toen namen ze ook nog iets bijzonder lekkers voor ons mee.
Daar wordt je toch helemaal blij en gelukkig van als emigrant zijnde? en behalve al dat lekkers, ook de tas waar het in kwam is ontzettend leuk.
Die wordt de Maxima tas genoemd en is exclusief verkrijgbaar bij Museum 't Loo.

De Zaterdag van hun bezoek moesten zowel Jos als ik werken, maar geen probleem Johan en Ineke, bezochten het museum van Batoche, daar heeft de Canadese Government een bloedige strijd gehad met de Metiz.
http://www.pc.gc.ca/eng/lhn-nhs/sk/batoche/index.aspx kun je erover lezen.

Zondags hadden we allemaal vrij en hoewel we eigenlijk Waskisiu een resort plaatsje ten Noorden van ons in gedachten hadden, werd er ge-opt voor het Western Museum in Saskatoon, waar de geschiedenis van de pioniers te zien is.
Een straat in Boomtown, Laurens zou het goed doen als prive chauffeur ;-)
Helaas gingen ze op Maandag weer verder, er zouden nog meer bezienswaardigheden in Saskatchewan aan gedaan worden, oa de tunnels van Moose Jaw en daarom vertrokken ze direct na het ontbijt.
Wij vonden het hartstikke gezellig, ik hoop dat zij het net zo leuk gevonden hebben.

De nieuwe week was dan gelijk weer lekker druk, Jos is weer voor 7 weken elke dag in Saskatoon en moet daar voor 8 uur zijn, op tijd naar bed dus.

Ziva gaat lekker, groeit als kool en een brok energie, ze heeft duidelijk last van haar tanden, want ze bijt op bijna alles..schoenen hoog zetten dus, anders ben je je veters kwijt.
Alle jonge honden knagen graag natuurlijk en ze heeft gewoon last van haar tanden...nou ja van het feit dat ze eruit vallen dan he.
Ze is al knap wat voortanden kwijt, het bijten mag van mij stoppen als haar tanden gewisseld hebben, maar Aimee hield het knagen (vooral op houtblokken bij de kachel) haar hele leven, zal ook wel bij het ras horen denk ik.

En toen was het vandaag ineens een stuk koeler, leek het ineens zo'n najaarsdag.
Harde wind, af en toe een bui...echt weer om eens lekker te bakken.
Vanmiddag zouden we eters krijgen en wat is er dan knusser dan een schaal versgebakken koekjes?

Jos en ik samen aan de slag...we kozen een recept voor gezonde koekjes.en als gezond nou ook lekker was.. helaas deze koekjes waren niet te (vr)eten.
Smakeloos vonden wij alle drie hier.
Gelukkig wonen hier een paar dames die er anders over dachten ;-)
Hebben zij even geluk dat we het recept verdriedubbeld hebben en er nu een emmer met 80 koekjes
in de barn staat.......
3 comments:

 1. Hi Astrid, ook wij hebben genoten bij jullie! Heerlijk zitten "beppen"over van alles en we vonden jullie optrek(je) in Wakaw zo mooi en heerlijk rustig, geweldig! Ziva is een schat van een hond en voor de "veestapel" bij jullie is het een paradijs!
  Wij kijken uit naar jullie tegen-bezoek ;-)
  Liefs en groeten van Johan en Ineke

  ReplyDelete
 2. Hahahaha hebben de geiten een mazzel!!!! Denk je healthy te doen..... grinnik.
  Het wordt hier al fris...is de zomer over?

  ReplyDelete
 3. misschien een gat in de markt?
  Hondenkoekjes, kattensnoepjes, paardenbrokjes en geitenbonbons!

  ReplyDelete