Sunday, 11 November 2012

van alles....

De afgelopen 2 weken gebeurde er van alles en eigenlijk ook weer niets.
Zaten dingen mee...en het nodige tegen.

Ruim 2 weken geleden, belde de aannemer die onze bijkeuken/mudroom op zou knappen dat hij wilde beginnen.
Wij waren nog in het huurhuis bezig en het kwam niet uit, maar ik weet inmiddels ook wel dat als ze willen komen dat je zorgt dat het kan gebeuren want anders zak weer onderaan de lijst en kan het maanden duren voor ze je weer bellen.
Het is het laatste project aan het huis, die mudroom was echt een doorn in het oog, electriciteitsdraden die half over de muur liepen, tegels die gebarsten waren, van die jaren 70 muurpannels, tig keer geverfd op de muur.

Het duurde ruim twee weken, maar inmiddels zijn we bijna klaar....alle draden weggewerkt, gipsplaten op de muur en plafond, fris geverfd, de meterkast netjes weggewerkt en een zelfde stuk zeil op de vloer als in de keuken...en doen we voorlopig NIETS meer aan het huis.

Wat er nog moet gebeuren is de droger OP de wasmachine, dat is nog niet klaar want tijdens dit hele gebeuren waarbij ik mijn droogtrommel midden in de keuken had staan (buiten werking uiteraard) bedacht de wasmachine dat het geen beter moment kon bedenken om de pomp kapot te laten gaan.
Al met al een klein beetje stress, waarbij ik (voor de kenners) dezelfde trekjes vertoon als mijn vader als het niet ging zoals hij het wilde ;-) is het nu opgelost..de wasmachine wast en pompt weer dat het een lieve lust is...en van de week komt de droger erboven op, zodat ik mijn was weer vlotjes kan drogen en er geen handdoeken over de deuren hoeven te hangen.

Verder was er vorige week een kappers en schoonheid show in Saskatoon, waar ik samen met mijn collega's geweest ben.
Zij vermaakten zich bij de podiums waar de meest gekke haar creaties te zien waren....
 Ikzelf hield het meer bij de stands die te maken hadden met voeten en handen.
Gedurende de week was er niet zoveel bezonders, behalve dan dat de winter nu echt begonnen is, een blik uit ons slaapkamer raam.
En dat was nog maar het begin, inmiddels ligt er zo'n 25 cm en ondanks dat de temperatuur wel weer omhoog gaat, lijkt het er niet op dat dit weg gaat voor Maart 2013.
Het leuke is natuurlijk dat er met het winterseizoen, de heerlijke koffies komen, zeg nou zelf, candy cane of kaneel koffie dat zijn kleine feestjes op zich.
En toen was er een klein feestje..nou ja niet echt een feestje, maar we keken al een paar dagen uit naar Skyfall, de laatste James Bond film.
Na al weken op tv alle voorgaande films tot in den treure voorbij te hebben zien komen waren we er klaar voor.
Gisteravond, de jongens kwamen mij van het werk halen...gelijk op pad was er niet bij, want het parafine pannetje stond aan en dat wilden de heren even proberen.
Nadat de handjes zacht waren togen we naar de stad...het sneeuwde maar dat hield ons niet tegen.
Eerst een pomp halen voor de wasmachine..toen een hapje eten en dan naar de film.
Helaas het liep anders...we draaide het parkeer terrein op van het restaurant..waar Jos om een andere auto heen wilde door een klein stukje stoeprand te pakken.
Daar stond, verborgen in de sneeuw, een fire hydrant..

je weet wel, waar de brandweer water uit kan halen bij brand.
Nee het was niet zoals je wel eens in de film ziet, dat hij het ding eraf reed...en het water omhoog spoot..maar het achterwiel raakte het ding, en een van die moeren haakte recht in de band.

Dit was het resultaat....
Het had erger gekunt..we hadden een waterballet kunnen veroorzaken en of een mega deuk/gat in de truck zelf kunnen hebben..het was gelukkig slechts een band aan gort.

Hierdoor misten we de film, maar het eten was erg lekker en ach die film draait nog wel even, die zien we binnenkort vast nog wel.


3 comments:

 1. maar ALS je een waterballet had veroorzaakt had je wel gave foto's kunnen nemen!
  Bezige bijen zijn jullie!

  ReplyDelete
 2. hallo Astrid .
  ik volg je al een tijdje maar schreef eigenlijk nooit iets maar nu moet ik toch wel zeggen dat je echt naar skyfall moet gaan hoor het is zo,n geweldige film wij zijn vorige week geweest en ik krijg hem niet uit mijn hoofd . het is zo,n prachtige spannende film .

  en de koffie,s met kaneel heerlijk!!
  christine uit nederland.

  ReplyDelete