Wednesday, 16 November 2011

16 November

Even terug in de tijd, 16 November 1992, om 6 uur liep de wekker af, maar ik was al wakker, te zenuwachtig om te slapen.
Als er nl voor 6 uur geen baby geboren was, moest ik mij om 7.30 uur in het ziekenhuis melden.
Helaas ondanks de dag ervoor tonic drinken en  hobbelweggetjes rijden, geen baby om 7 uur vertrokken wij naar het ziekenhuis waar 19 jr geleden Floris Jan om 16.40 ter wereld kwam, een gezonde baby van 4440 gr.
Vandaag is hij 19 jr geworden, dat wij Zondag al uit gingen eten ter ere van zijn verjaardag kwam hem wel goed uit, want in Saskatchewan mag je met 19 jaar officieel de kroeg in en 3 maal raden waar hij vanavond heen gaat?

16 November 2011, om 5 uur liep de wekker af, ik was al wakker, te zenuwachtig om te slapen.
Opstaan, Laurens wakker maken, die moest zijn benen al een paar dagen met desinfecterende zeep wassen en zo ook deze ochtend.
Jos en ik in de kleren, snel naar buiten en in het donker de beesten voeren, lamp aan bij de kippen om ze wijs te maken dat het al ochtend was, voer en water en toen snel op weg.

Om half 7 werden we in het ziekenhuis verwacht, zijn operatie stond om 8 uur geplanned.
Alles verliep vlot en om 10 voor 8 vertrok Laurens richting operatie kamer en stonden wij er wat verlaten bij.
Eerst maar eens Floris Jan wakker bellen, omdat Laurens nuchter moest komen, hadden wij ook niet gegeten, daarom birthdayboy op een ontbijtje getrakteerd.
Boodschappen gedaan en om kwart voor 12 waren we terug in het ziekenhuis, de operatie zou 4 uur duren.
Het duurde nog een uur voor de chirurg kwam vertellen dat alles goedgegaan was.
Laurens is aan beide benen geopereerd, heeft op dit moment weinig pijn gelukkig, hij heeft in zijn rechterbeen, het been wat ze letterlijk doorgezaagd hebben, een directe verdoving..een zg nerve blocker.
Dat blijft er zo'n 2 dagen in, daarna mag het eruit en krijgt hij morphine dat hij zelf kan regelen.

We zijn blij dat dit gedeelte achter de rug is, nu het revalideren, waarschijnlijk is hij tot aan de Kerstvakantie thuis, wij vinden alles prima..als hij maar weer gezonde sterke benen krijgt.

De verwachting is dat hij zo'n 4 of 5 dagen in het ziekenhuis blijft...ik zit nu bij hem, hij doet het harstikke goed......en ik? wel ik denk dat ik wel kan zeggen dat  deze dag  emotioneel  zwaarder dan een bevalling van een bijna 9 ponder is.

4 comments:

 1. Mooi dat de oparatie goed is gegaan. Heftig hoor, aan 2 benen. Veel sterkte...ow en proficiat :)

  ReplyDelete
 2. Dat kan ik me heel goed voorstellen dat de huidige dag je nog meer raakt dan de 19 jaar geleden. Toen kende je immers je oudste zoon nog niet en je jongste wordt vandaag geopereerd die je inmiddels al vele jaren kent. Dus de band is intens.
  Wens Laurens heel veel beterschap en jullie veel sterkte!
  Groetjes,
  Claudia

  p.s: Grappig jullie Floris Jan vandaag jarig, onze Myrthe morgen. Ik vraag me trouwens af hoe ze Floris Jan hier uitspreken?

  ReplyDelete
 3. Claudia, hij gaat bij FJ (efdjee) Flo of Flo J.
  Sommigen noemen hem Floris...alleen Nederlandse familie en wijzelf noemen hem nog bij zijn "echte" naam.

  ReplyDelete
 4. Hi Astrid en familie, gefeliciteerd met jullie oudste zoon, alweer 19 jaar! En sterkte nog met de revalidatie van Laurens, fijn dat de operatie goed geslaagd is, nu dus 'werken' zodat hij straks weer rond kan rennen op jullie farm. Liefs en groetjes Ineke en Johan

  ReplyDelete