Wednesday, 7 March 2012

Leven in een dorp

We zijn al heel wat keertjes verhuisd, een aantal keren in Nederland en een flink aantal keren in Canada.
Bij een grote stad gewoond in een relatief klein dorp (5000 tot 10.000 inwoners)
In een 250.000 inwoners stad gewoond (en vond het verschrikkelijk) en nu wonen we alweer ruim 3 jaar met veel plezier in een dorp...ik kan wel zeggen een klein dorp.
Nog net geen 1000 inwoners, dat aantal verdrievoudigd over de zomer, omdat we vlak bij een meer wonen, waar veel mensen villa's cabins hebben, om de zomer door te brengen.

Hier kent iedereen bijna iedereen, zwaait men naar je als je in de auto door het dorp rijd, of maakt een praatje als je loopt.
Vraag bij het tankstation, de krant of het postkantoor waar wij wonen en ze leggen het je haarfijn uit.
Stuur ons een kaart met alleen onze naam en woonplaats..en het ligt keurig in onze postbus.
UPS bezorgt niet bij ons aan huis, wij hebben nl geen adres, er is wel een landlocatie, maar daar bezorgen ze niet, onze weg heeft geen naam en ook geen nummer..nou ja wel een nummer dat is alleen bekend als je een map van de omgeving hebt, de nummers staan niet op een bordje bij het begin van de weg.
Geeft niets..laat ze het afgeven bij de krant, het tankstation, ze bellen ons en we gaan het ophalen.

Als je wat te verbergen hebt, is het misschien niet raadzaam om in een klein dorp te gaan wonen, wij hebben er geen moeite mee...we houden van het  "ons kent ons."
Toch heb ik gisteren wat meegemaakt wat ik hier nog niet eerder meegemaakt hebt...de dame van het postkantoor, liet een briefje achter in onze postbus.

 Uiteraard ben ik die vanmorgen gelijk gaan bezorgen ;-)

6 comments:

 1. Helemaal fantastisch! Geweldig toch! Lijkt wel een film!

  ReplyDelete
 2. snap wat je bedoeld Astrid ik ervaar het in Bentley net zo. als ik de Bank binnen loop dan vraagt de Judy ook "hey Gijs how ya doing today" kom daar in een grote stad maar eens mee aan. Vanmorgen had mijn buurman de stoep sneeuwvrij gemaakt etc etc. alleen heeft mijn straat dan wel een naam en nummers haha. Maar trouwens niet lang meer want we zijn aan het bouwen en dan woon ik echt buitenaf km of 3-4 van het dorp township raod 40-2, en idd huis heeft geen nummer daar haha.

  Groetjes Gijs

  ReplyDelete
 3. Prachtig verhaal!
  Lijkt mij heerlijk om zo te wonen en zo met je dorpsgenoten om te gaan. Ons kent ons, het gemoedelijke, vertrouwend op elkaar dat het goed komt, zoals ook met de eieren!

  ReplyDelete
 4. Ja, nu kan ik wel reageren :-)

  ReplyDelete
 5. Ik weet precies hoe het is, heb ook in een klein dorp(Nederlandse kolonie) gewoond. Tot gauw in april!

  ReplyDelete
 6. Leuk verhaalOns ken ons, heel herkenbaar. Zelf woon ik in een klein dorp van circa 2000 inwoners. Iedereen kent elkaar en bij de kapper worden alle wetenswaardigheden van iedereen uitgewisseld.

  ReplyDelete