Sunday, 4 March 2012

Een rustige zondag...ofzo

Heerlijk een Zondag niets te doen..nou ja geen telefoontjes van klanten, geen verplichtingen elders, gewoon een dagje thuis.
Nu liep ik al een tijdje te drammen vragen of Jos voor mij een paar stallen bij wilde bouwen, nu wil hij dat wel maar hij heeft niet altijd tijd.
Vandaag wel...en omdat ik graag als de kleintjes komen alle geiten apart wil hebben staan, zeker omdat ik dit jaar niet thuis ben als de kleintjes komen en het voor de jongens eenvoudiger is als de geiten apart staan en ze gelijk weten (en niet vergeten) wie bij wie hoort.
Tevens is het makkelijk in de gaten houden of ieder genoeg te drinken krijgt etc..dus toch wel heel heel HEEEEL graag die stallen..

Nu is er nog een klein detail...Jos en hout...op een of andere manier werkt dat niet samen, maar hij laat zich daar niet door ontmoedigen..die stal zou er vandaag komen.
In elk geval die ene die ik echt nodig heb, de andere 2 die ik graag wil voor het handige, komen nog (toch?)

Ik heb al eens verteld dat wij het leuk vinden dingen te hergebruiken, niet dat we nu van die recyclers zijn die trouw hun karton en plastic selecteren en apart inleveren..sorry dat gaat hier allemaal op de brandbult, maar hout enzo hergebruiken we dus wel.
En tja..al moeten de foto's van de garage renovatie nog komen, het was wel duidelijk denk ik dat oa.de garage deur eruit zou gaan en de terrasdeuren erin.
De oude garage deur leek ons handig materiaal om te (her) gebruiken voor een stal.
Het was even passen en meten en ondertussen ruimden we ook het huisvuil op (ja op de brandbult) maar toen waren we eruit hoe het zou worden.
Laurens kwam ook helpen.....handig zo'n tiener
Zie het begint al aardig te lijken, de kleine ruimte rechts onderin op de foto wordt in de toekomst ook nog een stal(letje) maar vandaag niet.
Het voordeel van een 70 jarige boerderij is dat er altijd wel te vinden is wat je nodig hebt, de garage deur zou als wanden dienen, ik zocht en vond... een hek.
Op onderstaande foto door mijn mannen vakkundig geinstalleerd.
Kijk en dit is dan het resultaat...de geiten kunnen nu gescheiden worden, veiliger voor moeders en kids.
En nee..het was niet dat ik erbij stond te kijken, na tig schroefjes uit de deuren geschroeft te hebben,  kon ik niet veel meer doen en besloot om alvast wat kippenvoer in het voren te malen.
De dames krijgen hier een mix van graan, dopwerten, linzen, bonen en weet ik wat niet meer wat boeren hier komen brengen.
Bovenstaande foto is maar een heel klein hoekje van wat we hier hebben er zijn nog veel meer dozen, zakken, zakjes en buiten staat nog een graansilootje vol.
Dat malen we en mixen met een speciale legmix, 4 delen graan.bonen,erwtenmix en 1 deel gekochte mix.
Hier de mixer van bovenaf, waar het graan heel ingaat en van onder gebroken uitkomt.

En hier een totaal plaatje van de mixer/maler
Vervolgens gooi ik dat in bakken, Neel haar oude drinkbak, een oude kist etc. normaal maal ik niet zoveel in het voren, maar ook dit is voor de jongens straks handiger.
 Zo en nu even breien, ben moe van zo'n dagje.
Zondag rustdag ging vandaag niet echt op ;-)

2 comments:

  1. Ja, op een boerderij is altijd wat te doen hé? Wat handig dat hergebruiken van de garagedeuren. Is erg mooi geworden. Groetjes

    ReplyDelete
  2. Wow Astrid, ziet er super uit hoor. Ik kan echt niet wachten om alles te zien en ben heel erg geinteresseerd om meer te horen oven wat en hoe je dat doet met het kippenvoer.
    See you on May 4st. ;o)

    ReplyDelete