Saturday, 1 October 2011

Ontslagen en eigen baas binnen een week.

Afgelopen zomer zat ik te snuffelen tussen advertenties en kwam een advertentie tegen voor een esthetician.
Jos zei gelijk, joh solliciteer, ja ik was de bus een beetje zat..het steeds in de gaten houden van de tijd, begon mij tegen te staan.
Nooit eens een dagje zomaar de hort op, zonder eerst voor een reserve chauffeur te zoeken en eerlijk gezegd had ik best weer zin in het "gefriemel" aan voeten en handen en gezicht.

Maar ja, wij wonen best een stukje buiten het dorp en ik dacht niet dat ik daar eventuele klanten mee kon aantrekken, een salon aan huis was eigenlijk uitgesloten.
Dus  kwam deze advertentie als geroepen, ik wachte nog een tijdje want heel eerlijk dacht ik dat er vast wel jongere meisjes zouden reageren.
Maar toen de advertentie er na een paar maanden nog stond, dacht ik ach waarom ook niet.

Ik werd aangenomen.. ik zou tot aan de Kerst heel veel werken ivm een zwangerschapverlof van een van de eigenaren, als ze terug zou komen, zou het part time worden.
Het was leuk werken, maar erg rustig..te rustig naar mijn idee en dus gaf ik steeds ideetjes om de boel wat aan te trekken.
Helaas werd het als drammen gezien..toen ineens solliciteerde er nog een ander meisje, die wilde full time en helaas voor haar moesten we de uren delen.
Ik kon daar wel mee leven, maar zij niet en ze begon te stoken, helaas werkte dat in mijn nadeel en dus kreeg ik vorige week te horen, dat ze mij zouden laten gaan, want het andere meisje had het geld harder nodig (wat een excuus he?)
Toegegeven ik was pissig..heel pissig, eiste mijn uren ter plekke betaald en ik pakte alles in en nam alles wat ik meegebracht had weer mee, tot aan de ter decoratie neergezette pompoenen toe.
Oh zei R, die mag je wel laten staan....waarop ik haar mededeelde dat ik ze nog liever aan mijn kippen voerde dan dat ik ze haar gaf.
Toen ik eenmaal in de auto zat...heb ik onbedaarlijk zitten lachen...wat een absurde situatie... ik ben nog nooit ontslagen...en dan de reden.

Vervolgens starte ik de auto en reed 2 blocks verder naar de Wakaw beauty salon..de lokale kapsalon.
Op mijn vraag of ze toevallig iemand nodig hadden, kreeg ik te horen dat ze ze zaten te springen om iemand als mij..maar ze wilden niet aannemen, ik kon de kamer huren.
Na de kamer bekeken te hebben, prijs afgesproken te hebben, drong het tot mij door dat ik weer voor mijzelf begon.
Mijn laatste salaris heb ik opgemaakt aan spullen voor de nieuwe salon..zo leuk winkelen met geld dat ik van de concurrent gekregen heb hahahaha.
Terri mijn vriendin heeft de leukste visitekaartjes, kadobonnen, tri fold (folder) krantenadvertentie ed ontworpen.
Woensdag stond er al een advertentie in de krant, vandaag ben ik opengegaan...van de week komt er een mevrouw van de krant langs, die ik van de week al haar voeten gedaan had en zij zei een mooi verhaal te maken.

De klanten die ik op de hoogte gebracht heb, zeggen allemaal mee te gaan, dat hoop ik uiteraad, maar het allerbelangrijkste is: het is nu al gezelliger, het is een klein druk kapsalonnetje, de eigenaresse had na sluitingstijd een fles wijn opengetrokken op de leuke samenwerking...ik voelde mij super welkom.
Ik had het gelijk moeten doen ipv solliciteren..maar goed ik ben er nu.

De naam van mijn salon is The Spa, wat dan genoemd wordt als The Spa, in de Wakaw Beauty salon.

En dit is mijn logo.
.
Ik denk dat ik vanaf nu lieveheersbeestjes ga sparen ;-)

6 comments:

 1. Dag Astrid,
  Gefeliciteerd met je nieuwe avontuur! Wat een intense periode moet dit voor je zijn.
  (Ik heb je blog gevonden via het prikbord.)

  ReplyDelete
 2. Gefeliciteerd met je nieuwe start en veel succes met je salon!

  ReplyDelete
 3. Astrid, wat geweldig!!! Gefeliciteerd met je eigen beautysalon, heel veel succes en te hopen dat je veel klantjes over de vloer krijgt! Groetjes Ineke uit zonnig Apeldoorn

  ReplyDelete
 4. Wat leuk! Van harte gefeliciteerd! Gaat vast een succes worden!

  ReplyDelete
 5. Succes met deze nieuwe start!!

  Groeten Miny

  ReplyDelete
 6. Hey Astrid, veel succes met je nieuwe salon! Ik weet zeker dat jij met je 'European Experience' het erg goed gaat doen :)

  ps stukje over verhuizing staat op oude blog www.canadaherewecome.nl. Werkt nu nog niet zoals het hoort, maar zal op een gegeven moment wel weer te bereiken zijn

  ReplyDelete