Friday, 28 October 2011

Vervolg, de knieen van Laurens.

Tjonge ik had nooit kunnen denken dat ik zoveel postings zou kunnen maken over de knieen van Laurens.
Nadat ook zijn linker knieschijf van de plaats popte in September, kreeg hij eemaal terug uit Nederland een MRI.
Donderdag 20 Oktober zouden wij daar de uitslag van krijgen, toen ging Maandag ervoor de telefoon, de dokter wilde ons wat langer spreken of het ook Maadag 24 Oktober kon.
Ons kwam dat zelfs beter uit, dan konden we met ons drietjes gaan, nou wat we daar te horen kregen, daar werden we niet blij van.

Kort gezegd..Laurens zijn knieen zijn een grote puinhoop, zijn rechterknie waar in Februari al pennen rond de groeischijven waren geplaatst, is een grote ellende, elke keer als hij zij knie buigt...knalt de knieschrijf eruit, gelukkig doet dit hem geen pijn, maar dit is natuurlijk niet goed.

Nu willen ze dit graag "maken'', maar dat maken heeft alleen zin als zijn been recht is..nu staat het nog steeds teveel in X stand, dit zal tot nog grotere problemen gaan lijden, oa zo erg dat hij of heel zwaar artrose kan krijgen of met 10 jaar aan nieuwe knieen toe is.
Omdat ook in September zijn knieschijf van de linkerknie eruit knalde (wel met veel pijn) blijkt dat ook die stand teveel af is om langdurig gezonde knieen te hebben/houden.

Kortom..er is maar een oplossing en dat is wederom opereren.
Zijn rechterbeen wordt boven de knie doorgezaagd en er wordt een spies bot uitgehaald, waardoor operatief zijn been gelijk recht gemaakt wordt.
Ze zullen dan gelijk de schade in en rondom de knieschijf herstellen.
Gelijktijdig wordt ook zijn linkerbeen aangepakt, daar worden schroeven/pennen om de groeischijven aan de binnenzijde knie geplaatst, dit om de binnenkant knie tegen te houden in groei...waardoor de buitekant wel door kan groeien en zo het been hopelijk recht(er) wordt.

Al met al geen leuke berichten, het is een pittige ingreep en ik kreeg het dan ook knap te kwaad, maar een andere oplossing is er niet.
Woensdag erna belden ze al, Woensdag 16 November gaat dit alles gebeuren, hij moet een aantal dagen in het ziekenhuis blijven en daarna nog een aantal weken thuis, voor hij zich op krukken mag voortbewegen.
Of hij voor de Kerst terug op school is, de tijd zal het leren, gelukkig zijn ze op school super medelevend en alle hulp is toegezegd om hem niet achterop te laten komen.

Laurens zelf weet de definitieve datum nog niet, eerst maar gezellig Halloween vieren, dan is het nog vroeg genoeg.

5 comments:

 1. Oelala Astrid, dat is niet zo mooi en dat voor zo'n jonge knul. Hopelijk kunnen ze zijn knieën weer oplappen. Sterkte en happy halloween!

  ReplyDelete
 2. Bah, wat een vervelend nieuws. Veel sterkte er mee.

  ReplyDelete
 3. Jeetje, ik kreeg er zelf de kriebels van toen ik het allemaal las. Knie doorzagen en dat soort dingen, dat is geen kattenpis! (cat pee?, haha)

  Jullie allemaal heel veel sterkte gewenst!

  ReplyDelete
 4. Sjonge jonge daar schrik je inderdaad van. Heel veel sterkte!!

  ReplyDelete
 5. Jeetje wat een operatie zeg, pffff Veel sterkte!

  ReplyDelete