Monday, 12 December 2011

Van alles wat.

Even bijkletsen, de dagen vliegen voorbij, zeker zo voor Kerst is het lekker druk...gezellig dat wel, maar we vliegen van het ene feestje naar het andere en dan schiet er veel bij in...mijn huis is een rommel en van bloggen komt al weinig.
Nou ja ik weet dat het tijdelijk is, komt vanzelf weer goed.

Allereerst de konijntjes...wat een dotjes, we proberen elke dag een tijd met ze te spelen dat ze lekker tam worden.
De liefste is het grijze konijntje, die ik nu even niet op de foto heb, maar hier is een van de witte een dag voor de oogjes opengingen,
Terri mijn vriendin kwam even knuffelen met ze, ik snel een paar foto's gemaakt.

Woensdag naar de quiltgroep, waar het Kerst feest was, ik moest een spelden kussen maken voor een zg swap, maar mijn partner kwam niet opdagen. (ook leuk)
Wel was er een nieuw lid..die heb ik als welkom dan maar mijn speldenkussen gegeven, ik kreeg niets terug, maar dat geeft niet..ik wil toch aankomend jaar mijn huis ernstig opruimen en van frutsels ontdoen waar ik toch niets mee doe en waar ik geen emotionele banden mee heb.
Maar dit was het spelden kussen dat ik weggaf.
Tja en dan de feestjes, nu is December al een feestmaand ivm 2 verjaardagen in het gezin, (Laurens en Jos) maar het hangt zeker in Canada ook nog eens aan elkaar van Kerstparties van het werk, of de zg fundraisers, waar men geld probeert in te zamelen voor goede (lokale ) doelen.
Heel goed streven natuurlijk, maar zelf krijg ik onderhand wel het gevoel dat er dankzij alle donaties op korte termijn voor ons een fundraiser georganiseerd moet gaan worden.
Help de Molendijkjes de winter door ofzo.
Gekheid natuurlijk, we doen graag aan al dit soort dingen mee, kopen lootjes, geven bijdrages voor dees en geen, kopen chocolaadjes en popcorn.
Wat ik niet koop zijn de zg de girl scout cookies, de koekjes van de meisjes padvinders, werkelijk nog nooit zoiets goors gegeten.
Maar ook daar hebben we wat op gevonden, we "kopen" de koekjes door te betalen en geven ze dan gelijk aan het lieve meisjes dat ze verkoopt.
Dat ze ze maar met smaak op mag eten...iedereen blij.

Nu was gisteren Laurens jarig, hij wilde graag uit eten bij Chillies in Saskatoon, kon geregeld worden natuurlijk, maar er was ook een Bingo van een kerk voor het bouwfonds...de Turkey bingo.
Die bingo is altijd goedbezocht en ook erg gezellig, konden we niet onderuit vonden we.
Ipv de avond  gingen we de middag uit eten, Laurens wilde graag 2 vrienden uit Saskatoon, nog van de tijd dat wij daar woonden, erbij hebben en dat kon uiteraard.
Gezellig en bovenal erg lekker gegeten, toen terug naar Wakaw, waar we op tijd waren voor de kalkoen bingo.
En wat denk je daar...onze jarige won een kalkoen, (op voorgrond in foto)
Vlak voor de laatste ronde een food hamper, ofwel een doos gevuld met lekkers, vroeg een van de dames of Jos daar niet aan meedeed.
Dat was niet zijn bedoeling (tis geen Bingoman zeg maar ;-) ), maar de glimlach van de dame won hem over en hij kocht nog een vel voor de laatste ronde.
En wat denk je?...won die nog de food hamper ook, het uitpakken is net of je zoals in Nederland een Kerstpakket uitpakte.


Op dit moment van schrijven, begint het te sneeuwen...dat draagt wel bij aan het Kerstgevoel...toch ondanks de drukte...zoooo ontzettend gezellig.

6 comments:

 1. Wat leuk, zo komen jullie de winter wel door! ;)
  Goed om weer mee te kunnen lezen, door dat gedoe met je weblog was ik ook wat logjes achter.
  Ik wens jullie hele fijne dagen.
  Groetjes
  Anly

  ReplyDelete
 2. Wat een schattige konijntjes en super die prijzen die Laurens gewonnen heeft ;-))
  groetjes,
  Els AW

  ReplyDelete
 3. jullie hoeven in elk geval geen boodschappen meer te doen voor kerst!

  ReplyDelete
 4. Wat een lieve konijntjes, zo lekker zacht hé. Gefeliciteerd met de verjaardag van Laurens en Jos, ze hebben gelijk lekkere kado's gehad, niet dan? Leuke slak-speldenkussen ;-)
  Liefs, groetjes vanuit Apeldoorn

  ReplyDelete
 5. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 6. Wat een lief leuk speldenkussentje!! Die wil ik ook wel. Vroeger knutselde ik ook wat af, wie weet komt dat weer terug als we eenmaal in Canada zijn??

  ReplyDelete