Monday, 5 December 2011

Deck the Halls

Terwijl sommige in Nederland zwetend de laatste hand legde aan de laatste Sinterklaas gedichten hebben wij Zondag in de namiddag de kerstboom opgezet.
Denk zelf dat wij het laatste huis in Canada zijn waar de boom opgezet werd, de meeste Canadesen kunnen niet eens tot 1 December wachten.
De lampjes hangen dan ook eindelijk aan het huis, vorig jaar hadden we geen eens siding, hier ben ik dus extra blij mee.

We deden dit  vorige week al, op een dag dat het volgens de weersberichten lekker zou zijn, nou hadden die het even mis.
Er stond een hele gure wind, die ervoor zorgde dat ondanks dat het boven nul was, het kouder aanvoelde dan - 30.
Maar de lampjes hangen en dit keer geen lange in de vorm van ijspegels, maar kleine energy besparende lampjes.

Andere jaren hadden we die in ijspegels naar beneden hangende lampjes, die moesten er elk jaar weer af, maar deze laten we na de feestdagen gewoon hangen, zolang ze niet branden valt het niet eens op dat ze er zijn.
Maar als branden, ziet het er wel heel knus uit.
Vooral vanaf de weg is het een lief gezicht, bij de voordeur staan nu ook nog twee kleine kerstboompjes, MET lampjes.
Verder hebben we nog meer buitenspullen, maar die staan nog niet..elke keer een beetje en gisteren eerst binnen verder gegaan.
De boom...beetje saai misschien, elk jaar hetzelfde, met trein en een Santa als piek, alleen staat die er niet helemaal op zie ik nu.
Uiteraard mogen de stockings (sokken) niet ontbreken, nu heb ik er daar een behoorlijk hoeveelheid van,de echte die gevuld kunnen worden komen boven de kachel, maar ik heb ook voor sier een aantal sokken in huis hangen.


Ja op de plank boven de kachel ligt dennegroen..zo nep als het maar kan, maar toch ruikt het lekker naar Kerst hoor..lang leven de geurkaarsjes.

De Kerstster is echt trouwens......


Mijn laatste quilt project is niet af en dat gaat ook niet meer lukken voor de Kerst, op het werk zijn ze extra uren open, ik heb besloten dat ik daar ook aan mee doe, dus iets minder tijd voor andere dingen.
De top is wel af..en ach ik noem het gewoon mijn Kerstquilt 2012, daarmee geef ik mijzelf lekker wat extra tijd.
Met de konijntjes gaat het super, hopelijk gaan eind deze week de oogjes open, mamakonijn gooit wel steeds het nest open, zodat we ze goed kunnen zien.
2 Witte, 1 Zwart/grijze, of ze lange haren krijgen net als de vader..dat is nog niet te zien, maar ook met de nu nog korte haartjes zijn ze superschattig.
Zo en nu op naar de eggnog, ohhhh ik vond een recept in het Wakaw cookbook, waar eggnog heel gemakkelijk en supersnel te maken is, de eerste liters zijn al op.

Ik zal bij de volgende batch die ik maak, foto's maken voor op dit blog en het recept erbij doen.

4 comments:

 1. Wat gezellig daar bij jou, kerst in huis vind ik altijd erg mooi, ik doe het altijd gelijk na Sinterklaas.
  Wat een leuk kerstquilt heb je gemaakt en ook leuk om volgend jaar op te hangen toch :))

  Groeten Miny

  ReplyDelete
 2. Wat sfeervol allemaal! Ik heb wel al twee kleine boompjes opstaan in de eetkamer en de keuken, maar morgen begin ik aan de grote en de versiering buiten!
  Leuke die kleine nijnen!!!

  ReplyDelete
 3. Ziet er gezellig uit! En dan die 3 harbolletjes....zo vertederend. Fijn dat ze goed groeien! Maarre het wordt volgend jaar toch geen Flappie verhaal?

  ReplyDelete
 4. Anne Marie, nee hoor geen flappie verhaal, wij eten geen konijn.
  Is trouwens wel grappig, 2 jaar geleden waren we met Kerst in Nederland en hoorde onze jongens dit liedje voor het eerst, terwijl ze het ook snapten.
  We luisteren altijd naar top 2000 en daar staat tie elk jaar in.

  ReplyDelete