Thursday, 5 January 2012

Nieuwjaars resoluties.

Alweer 5 dagen in het nieuwe jaar, de oliebollen zijn gezakt, de kerstboom weer ingepakt.

We hebben een gezellig oud en nieuw gehad, zelfs aan vuurwerk had ik gedacht EN (heel belangrijk)....het was warm genoeg om om 12 uur naar buiten te gaan, zonder dat je oren en neus eraf vroren om daadwerkelijk het vuurwerk af te steken en naar te kijken.
Natuurlijk is het geen vergelijk met Nederland, maar het voelde toch wel knus.
Het is weer nog steeds uitzonderlijk, begrijp mij niet verkeerd ik ben geen tropen liefhebben, maar wineters met temperaturen van -20 en kouder hoeven van mij nu ook niet echt.
Deze winter is op een paar koude dagen in November na, geweldig.
Niet koud, wel wat vorst, maar in samenwerking met de zon, kun je nog bijna zonder jas buiten lopen.
Heel stiekem droom ik, dat door al die bevingen en tsunamies van de laatste jaren, de aarde een tikkie uit het lood geslagen is en hierdoor krijgen wij mildere winters.
Deze droom bekend gemaakt hebbende, krijgen we waarschijnlijk artic temperaturen als straf, maar he deze maanden hebben we toch maar mooi te pakken.
Nog 3 maanden moeten we rekening houden met winter...dan is het al April en als we terugkomen is het al tijd om te zaaien en aan voorjaar en tuin te gaan denken.
Waar we heengaan??...


Aangezien we dit jaar een beter jaar willen maken, hebben we maar gelijk ons plan om in April naar Nederland te komen omgezet van een plan naar een daad.
We hebben geboekt..jawel in April komen Jos en ik samen naar Nederland, vertrekken hier 3 April (komen dan 4 April in Nederland aan) en vertrekken weer op de 19e.
Dan is het toch wel makkelijk hoor dat de jongens alweer zo groot zijn, dat we ze gewoon thuis kunnen laten met een vriendin achter de hand voor de avonden dat Floris Jan het niet red om naar huis te komen ivm werk of studie.
Toen ik het in mijn afsprakenboek zette, bood  een collegaatje gelijk aan als we hulp nodig hadden met de beesten, de jongens haar of haar man konden bellen.
Heel prettig om dat achter de hand te hebben.
Dus Nederland...we komen eraan over een paar maandjes.

Met oud en nieuw had Floris Jan een vriendin bij zich, dat meisje komt uit China is een internationale student en zij vertelde dat het Chineese nieuwjaar het jaar van de Draak was...laat ik dat nu zijn...(ja ik weet het..ik heb draakachtig gedrag ;-) ) als ik elke dag iets roods zou dragen, zou ik een topjaar krijgen..nou ik ga ervoor, ik heb al rode sokken, voor andere rode dingen kijk ik uit als ik weer ga winkelen.

Aankomend weekend ga ik winkelen, maar niet voor kleding oid, maar voor behang en verf, ik heb steeds gezegd dat ik in Januari als het rustig is in de salon ik de boel zou gaan verven en behangen.
Bedenk mij net dat ik nog nooit geen foto's heb gemaakt daar..toch eens doen voor en na foto's en het verschil laten zien, echt dat kamertje kan een opfrisser gebruiken.

Alleen was het vandaag niet rustig, het was lekker druk en dat zie ik graag natuurlijk, maar voor renovaties hebben we wel tijd, want ik werk er niet elke dag, ben er normaal alleen Donderdag, Vrijdag en Zaterdag.

Oh en gisteren heb ik nog wat leuks gedaan... met een vriendin wezen winkelen EN..ik ben undercover gegaan, Lois mijn vriendin had een teveel aan kadobonnen, van concurerende collega salons.
Maar zei ze "die krijg ik nooit op...ik kom liever bij jou" (lieve vriendin he? ;-) )
Toen bood ik aan dat ik haar best wilde helpen...door samen met haar bonnen naar die bewuste salon te gaan, nou dat leek ons wel wat.
Nee ik heb haar kadobonnen uiteraard niet ingepikt..ik heb mijn behandeling van haar gekocht.
Samen een behandeling, boekjes meegenomen (om ideetjes op te doen voor een eigen boekje) en ons heerlijk laten verwennen.

Kortom het jaar is nog maar 5 dagen oud, het voelt nu al lekker, nu nog voor 23 Januari wat roods kopen, gewoon het zekere voor het onzekere nemen zeg maar.

7 comments:

 1. Wat leuk dat jullie naar Nederland gaan! Uit welke regio komen jullie eigenlijk? En hoe is het geleden dat jullie er waren (Samen dan, want ik weet dat Jos er was voor een begrafenis)
  Wel een leuk vooruitzicht, tenminste dat denk ik. Momenteel moet je mij niet vragen terwijl ik nog in Detroit zit na een gemiste vlucht en een vertraagde en al heeeel lang op de been na drukke 10 dagen in NL!
  Ben benieuwd wat het Drakenjaar gaat brengen!
  Voor jullie in elk geval de beste wensen!

  Groetjes,
  Claudia

  ReplyDelete
 2. Nog de beste wensen voor 2012. Dat het nieuwe jaar mag brengen wat je ervan verwacht. Leuk die vooruitzichten om naar NL te gaan. Ben heel benieuwd naar de foto's van je zaak. Succes ermee!

  ReplyDelete
 3. Claudia wij komen beide uit de Noordoostpolder, Emmeloord en Tollebeek.
  Wij zijn Kerst 2 jaar geleden naar Frankrijk (Disneyland Paris)en Nederland geweest, met ons vieren.
  8 Weken daarna (Maart 2010) ben ik alleen gegaan als verassing voor mijn moeders verjaardag, toen in Oktober weer voor mijn vaders begrafenis.
  Vervolgens in Febr. 2011 is Jos geweest omdat zijn vader toen ziek werk en in September met Laurens voor zijn vaders begrafenis.
  We komen eigenlijk wel regelmatig in Nederland, maar altijd gescheiden, maar nu weer eens echt samen.

  ReplyDelete
 4. Nu ben ik heel benieuwd van welk nouwjaar jij bent? Kan het natuurlijk ook even Googlen!! Wat een heerlijk vooruitzicht even naar NL en dan weer lekker thuiskomen. Hier genieten we ook van de winter heb de afgelpen 4 winters genoeg sneeuw gezien. Hier hebben we alleen wel heel veel last van de Chinook winden die dat warme weer brengen, maar goed voor wat hoort wat.
  Groetjes vanaf randje prairie!

  ReplyDelete
 5. *bouwjaar* bedoel ik. Zit in het donker te typen en dan zit ik er nog wel eens naast :-)

  ReplyDelete
 6. Hi Jacqueline, ik ben van 1964

  ReplyDelete
 7. Héél fijn om nu eens samen te komen ...
  Liefs Yvonne

  ReplyDelete