Sunday, 29 January 2012

vervolg beestjes.

De mevrouw (Heidi) die de parelhoenders verkocht had ook nog schapen...zooo leuk.
Nu zitten wij met een probleem, 36 acres land, een dode koe en geen paarden meer, voor het aankomende voorjaar moeten we dus op zoek naar grazers.
Nee die 8 geiten die ik heb zijn op graasgebied niets waard..ze pakken liever een boom.
Schapen gaan het worden...(want die kun je ook melken) maar wat voor precies geen idee.
Die van Heidi, waren erg lief..helaas waren ze niet te koop.
Maar 5 Mei staat al in mijn agenda, dan is er hier een veiling van klein vee...alle konijnen van Laurens die niet verkocht zijn voor die tijd gaan daarheen...evenals de kippen uit de zg reject coop. (afgekeurde kippen)
Daar gaan we op zoek naar schapen......

Inmiddels zijn de schreeuwers op hun plek..ze zijn echt grappig, maar luid.
Hopelijk kunnen ze van het voorjaar los lopen, volgens de kenners maken ze meer herrie dan een waakhond, nou we wachten af, of ze het van Aimee haarzware blaf kunnen winnen.
Aimee is trouwens van de week naar de dierenarts geweest, ze had een paar bulten en had oa ook weer een hondsdolheid prik nodig. (Maxi ook trouwens)
De bulten zijn gewoon door ouderdom, in de gaten houden, maar verder is ze in zeer goede doen voor een 10 jarige dame.
Kreeg een complimentje over haar tanden..geen vlekje geen gaatje niets...tja ze is altijd een knager geweest en als je met regelmaat het karkas van een hert weg mag werken, is beter dan welk hondekoekje ook.

Oops ik dwaal af..de parelhonders, ik weet nog steeds niet of ik ze nu meer op een clown of op een soort van prehistorisch kip vind lijken.
Gisteren naar het Chines nieuwjaar geweest...uh dat wordt een aparte post, ik wacht op foto's, de batterijen van mijn camera waren leeg..(lekker slim)
Vandaag een rustig dagje, eindelijk heb ik dan het snijmes kunnen zetten in de shirts van mijn vader.
Na zijn overlijden kwamen ze naar Canada, het eerste jaar kon ik niet meer dan er naar kijken, maar nu zijn ze in stukjes.
Wat ik er precies van maak...ja een quilt..maar hoe en wat...dat komt nog.
De lapjes zijn in elk geval niet meer herkenbaar als mijn vaders shirts...de quilt wordt als mijn vader.
Zonder poespas, eenvoudig en met een hoog knuffelgehalte.

8 comments:

 1. Wat leuk dat er nog meer beestjes bijkomen! Ik vind die parelhoenders er best prachtig uit zien trouwens. ga je de eieren hiervan ook eten of zeg ik nu iets geks?
  Je nieuwe quilt zal er één worden die voor altijd bij je blijft!Mooi!

  ReplyDelete
 2. Ik ben van oude overhemden ook een quilt aan het maken, de bedoeling is dat het een sprei gaat worden voor op een logeerbed, ik zal eens kijken of ik je een foto kan mailen, ik ben van miezerig kleine stukjes vlinders aan het maken, die komen in cirkels die ook van stukken overhemd gemaakt gaan worden. Beetje langjarig project, dat wel... Mooi dat je iets maakt van de overhemden van je vader, blijft altijd bij je, een mooie herinnering! (Dat overhemd droeg hij altijd als....) Zo heb ik ooit een quilt gemaakt van lapjes die overbleven van jurkjes en broeken van de kinderen, die ligt op Linda's bed in Leiden. Die heeft ze meegestolen!
  Groetjes
  Anly

  ReplyDelete
 3. Wij hadden in Nederland Kameroenschapen! Het voordeel bij deze schapen is dat zij het hele jaar vruchtbaar zijn (we hadden met kerst een lam), zij hebben haar ipv wol (hoewel jij vast weer crea met de wol zult zijn), maar je hoeft ze dus niet te scheren.
  Een ander soort gelijk ras is de "Barbados Black Belly" ook een haarschaap.....
  Ik vond ze erg leuk, je zou ze alleen vanaf lammetje moeten hebben want ze zijn erg schuw.
  En jouw "oerkipjes" zijn leuk! Wat is met namen? Zij het de nieuwe "Charly's Angels"?

  ReplyDelete
 4. overigens...hangbuikzwijntjes eten ook graag gras!

  ReplyDelete
 5. @ Anne Marie, nee je zegt niets geks, alle eitjes kun je eten, maar ik hoop dat ik een koppel heb van 1 mannetje en 2 vrouwtjes..het leuke zou dan zijn als er uit de eitjes kuikens komen.

  @ Anly, had ik nu maar alle stukjes bewaard van de kleertjes die ik voor de jongens maakte toen ze klein waren, wel heb ik vorig jaar ofzo een jeans quilt gemaakt uit spijkerbroeken van Floris Jan voor zijn bed.

  @ Claudia, inderdaad ik wil graag wol schapen hebben, die Heidi scheerde ze zelf, dus dat moet ik dan ook kunnen leren..toch?
  En hangbuik zwijntjes, ja lief maar ik heb dan wel een barn, maar die is niet verwarmd en ik denk dat een hangbuikzwijntje het dan wel heel koud krijgt...maar he met mij weet je het niet, als we 5 Mei op die veiling zijn, wie weet waar we mee thuiskomen.
  Maar ik moet wel heel veel varkentjes hebben om 36 acres ofwel 14 ha kort te houden. ;-)

  ReplyDelete
 6. Ziet er weer leuk uit Astrid. Ben benieuwd hoe de clowns kippen (LOL) het gaan doen.
  Misschien kom ik jullie richting wel op rond 5 mei. Ben wel benieuwd naar zo'n veiling, want die hebben we hier in de buurt niet.

  ReplyDelete
 7. Leuke "oerkippetjes'. Leuk, schaapjes, die grazen veel! En je quilt van je vaders overhemden zal vast erg mooi worden. Benieuwd wat voor patroon het wordt. Groetjes,
  Ineke

  ReplyDelete
 8. Heey, ik zie dat je met een Live traffic Feed kunt zien wie je volgen.
  Maar nja nu woon ik in Garijp en zegt ie dat Bergum aan het koekeloeren is.
  Dat gebeurd nu altijd...dus that's me
  Groetsels

  ReplyDelete